Voluntariado presencial


Cerquem voluntaris per a projecte amb infants en risc

País España
Provincia Barcelona
Categoría Infancia, juventud y familia
Coordinadora d`Entitats del Poble Sec
Valoración
(1 valoraciones)  
% de respuesta: 11,6180%
Inicio
17/10/2016
Esta oportunidad ya se ha cubierto
Encuentra más ofertas de este tipo
Cerquem voluntaris per a projecte amb infants en risc

Descripción

Descripción QUI SOM?

Projecte d’intervenció socioeducativa i psicològica amb infants d’ entre 7 i 18 anys que per les seves condicions específiques, necessiten reforç escolar i sobre tot una atenció educativa en el lleure, així com un treball i seguiment i intervenció individualitzat de les seves necessitats emocionals, relacionals i familiars.

ON ESTEM?

Estem al barri del Poble-sec que ha experimentat diversos canvis a nivell social al llarg dels últims anys. L’augment de població (en la majoria migrada) i l’empitjorament de les condicions socioeconòmiqes de les famílies en general (derivat de la crisis actual), ha tingut com conseqüència un major grau de problemàtiques a nivell social i emocional que venen de la mà de les dificultats dins del nucli familiar. Una d’aquestes que és més visible a nivell de carrer és la major presència d’infants que passen gran part del seu temps al carrer o sols a casa, sense supervisió adulta.

A QUI ENS ADRECEM?

Dirigit a infants d’entre 7 i 18 de qualsevol origen i les seves famílies. Està especialment indicat a nens i nenes que tenen dificultats en el procés d’aprenentatge escolar o a nivell conductual, relacional i/o emocionals.
El perfil socioeconòmic dels nens que atenem, en gran part, està configurat per famílies amb rendes baixes, precarietat laboral i condicions de vivenda insuficients. Molts no disposen d’un espai propi i/o adequadament condicionat on fer els seus deures i estudiar.

QUÈ FEM?

- Centre Obert: Espai dedicat a infants de segon i tercer cicle de primària. Setmanalment dediquem dues hores a reforç escolar i dues hores més a dinàmiques de lleure en valors i educació emocional orientades al treball per la convivència. Les activitats que es realitzen són fruit de l’anàlisi de les necessitats específiques de cada infant i del grup, així com de les del seu entorn.

- Reforç escola individualitzat: Espai de reforç educatiu en petit grup o individual on els infants disposen d’un espai per fer els deures de l’escola, reforçar aprenentatges, desenvolupar idees i projectes amb el recolzament d’educadors/es que mantenen un seguiment individualitzat. Es posen en marxa estratègies per tal d’augmentar la motivació i l’autoestima dels infants, prevenint així el fracàs escolar il’absentisme.

- Servei d’Avaluació i Teràpia psicosocial a la infància: Servei d’avaluació psicològica i teràpia individual per a nois i noies de 6 a 18 anys que dona resposta a la gran necessitat d’oferir un espai més específicament psicològic i personalitzat a la infància en risc del barri.
Perfil Busquem persones amb formació relacionada amb l'àmbit social i de tracte amb menors (magisteri, psicologia, sociología, etc) i que els hi agradi el contacte directe amb els usuaris!
Adecuado para Adultos
Subcategorías Actividades de formación/Educación, Actividades lúdicas y de respiro, Ocio y tiempo libre, Otros
Aficiones/Pasiones Arte, Danza, Escritura, Fotografía, Lectura, Música, Nuevas tecnologías e Internet, Pintura, Teatro, Enseñar, Otras
Competencias que adquirirá el voluntario Iniciativa y autonomía, Capacidad de aprendizaje, Optimismo y entusiasmo, Organización y planificación, Fiabilidad técnica y personal, Comunicación interpersonal, Trabajo en equipo
Municipio Barcelona
Tipo Continua :esta oportunidad requiere de un compromiso continuado
Dedicación Más de 16 horas mensuales. Lunes ,Martes ,Miercoles ,Jueves.
Horario: Tardes.
Fecha límite de inscripción 21/12/2016
Nº de vacantes 3

  • Nº de personas candidatas en esta oportunidad: 11

El nº de personas candidatas refleja el total de personas que han escrito a la organización, desde la primera publicación de la oportunidad, a excepción de quienes no ha aceptado la organización por no cumplir los requisitos especificados.


Esta oportunidad ya se ha cubierto
Encuentra más ofertas de este tipo

Valoración ONG

Valoración
(1 valoraciones)  
Opinión general
% de respuesta: 11,6180%

Ofertas similares a esta