Voluntariado presencial


Referents per a joves que volen estudiar

País España
Provincia Barcelona
Categoría Infancia, juventud y familia
Associació Punt de Referència
(1 valoraciones)  
% de respuesta: 100,0000%
Inicio
13/09/2021
Fin
29/06/2022
ENVIAR INTERÉS + información
Referents per a joves que volen estudiar

Descripción

Descripción La missió de Punt de Referència és afavorir la plena integració social, la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida del jovent tutelat i extutelat en risc d’exclusió social, en el seu procés d’emancipació.

Busquem referents que acompanyin i guiïn a una persona jove en situació de risc o de vulnerabilitat social que ha decidit cursar estudis post-obligatoris (cicles formatius, PFI, escola d'adults, etc) per acompanyar-la en el seu procés d'emancipació i en la millora de les seves competències socials, emocionals, formatives i laborals.

Tasques:
Trobar-te un cop per setmana (durant 9 mesos) amb el o la jove, tant en trobades individuals a l’espai públic com en activitats grupals. Cuidar el vostre vincle i donar-li suport emocional i també orientació.

Lloc: Les sessions i les trobades amb el o la jove es desenvolupen a Barcelona, els dimarts de 18h30 a 20h30.


“És un projecte molt bonic en el que pots conèixer una persona molt diferent a tu, i aprendre junts, un de l’altre. Tu te’n recordes de quan tenies la seva edat, i a la vegades descobreixes com ho viu ell en una situació diferent” Elba, referent.

“El apoyo de la organización y el intercambio de experiencias con otras personas es básico y muy enriquecedor”. Pedro, referent.
Perfil - Tenir entre 25 i 65 anys.
- Ser una persona empàtica, sociable, dinàmica, comunicativa, motivada en conèixer una persona jove i acompanyar-la en el seu procés cap a l'emancipació i compromesa en la durada del projecte.
- Domini del català i castellà.

Disponibilitat:
- 2 hores a la setmana de trobades amb la o el jove, ja sigui de manera individual o amb altres referents i joves.
- 10 hores de formació inicial de sobre mentoria (forma part del Pla de Voluntariat de Catalunya, certificat per la DGACC, Generalitat de Catalunya) i 2 hores al mes de trobada amb altres referents (seguiment grupal).
Adecuado para Adultos
Subcategorías Actividades de formación/Educación
Aficiones/Pasiones Cocina, Deporte, Enseñar
Competencias que adquirirá el voluntario Analizar y resolver problemas, Iniciativa y autonomía, Capacidad de aprendizaje, Capacidad para liderar iniciativas, Organización y planificación, Fiabilidad técnica y personal, Comunicación interpersonal, Trabajo en equipo
Municipio Barcelona
Tipo Continua :esta oportunidad requiere de un compromiso continuado
Dedicación Entre 4 y 16 horas mensuales. Jueves.
Horario: Tardes.
Esta actividad se puede realizar en grupos.
Fecha límite de inscripción 31/08/2021
Nº de vacantes 15

  • Nº de personas candidatas en esta oportunidad: 10

El nº de personas candidatas refleja el total de personas que han escrito a la organización, desde la primera publicación de la oportunidad, a excepción de quienes no ha aceptado la organización por no cumplir los requisitos especificados.


Valoración ONG

(1 valoraciones)  
Opinión general
% de respuesta: 100,0000%