Voluntariado presencial


Mentora: aquí seguim estudiant!

País España
Provincia Barcelona
Categoría Infancia, juventud y familia
Jaume Bofill, Fundació
Valoración
(0 valoraciones)  
% de respuesta: 50,0000%
Inicio
18/12/2023
Fin
21/06/2024
Esta oportunidad ya se ha cubierto
Encuentra más ofertas de este tipo
Mentora: aquí seguim estudiant!
Educación de calidad Fin de la pobreza Reducción de las desigualdades

Descripción

Descripción Mentora és una iniciativa que vol contribuir a que tot l’alumnat català finalitzi els estudis postobligatoris. Per fer-ho, proposem que cada jove que ho necessiti tingui un referent, un mentor o mentora que l’acompanyi en la transició entre l’ESO i la secundària superior. Proposem fer-ho amb mentoria perquè sabem que és una metodologia que funciona i que fa que tota la societat s’impliqui en l’èxit educatiu.
Emparellem alumnat de 3r i 4t d’ESO amb una persona mentora amb qui fan sessions individuals setmanals d’1’5 hores de caràcter informal i personalitzat. En aquestes sessions es fan activitats i es promouen converses sobre les seves vocacions i aspiracions, que permetin als nois i noies informar-se, reflexionar i prendre decisions, alhora que poden posar en pràctica habilitats bàsiques per l’èxit educatiu (comunicació, resolució de problemes, organització, pensament crític…). Les parelles de mentoria tenen seguiment professional per part d’equips que estaran coordinats amb els referents educatius dels alumnes (equips docents, d’orientació, de serveis socials…) per dur a terme una acció coherent i efectiva.
Som Ajuntaments i instituts compromesos amb la lluita contra l’abandonament escolar prematur que, localment liderem aquesta iniciativa promoguda per la Fundació Bofill. Aquests equips estan constituïts per professionals de l’àmbit social, juvenil i educatiu d’arreu del territori català. Si vols saber on es pot fer el voluntariat consulta la nostra web mentora.cat.
Com a mentora, el que s'espera és que siguis referent d’un/a adolescent, amb responsabilitat i respecte pel seu moment vital. Que et trobis amb ell o ella un cop per setmana en sessions de durada d’1h i 1/2 on fareu activitats i tindreu converses que li permetin treballar envers a una presa de decisions sobre el seu futur, en un moment de transició educativa que pot presentar reptes. Totes les persones mentores rebeu formació i materials, a més de seguiment professional.
Perfil Persones empàtiques, responsables, pacients i entusiastes, que sàpiguen escoltar, amb disponibilitat estable una tarda durant el curs escolar.
Que tinguin ganes de compartir les seves idees, temps i contactes amb un o una adolescent, obertes a formar-se i aprendre.
Majors d'edat i amb bon domini comunicatiu del català.
Adecuado para Adultos
Subcategorías Actividades de formación/Educación
Aficiones/Pasiones Animales, Arte, Astronomía, Escritura, Exposiciones, Fotografía, Lectura, Música, Nuevas tecnologías e Internet, Pintura, Videojuegos, Enseñar
Competencias que adquirirá el voluntario Iniciativa y autonomía, Capacidad de aprendizaje, Flexibilidad, Organización y planificación, Fiabilidad técnica y personal, Comunicación interpersonal, Diplomacia y “saber estar”
Municipio Hospitalet de Llobregat
Tipo Continua :esta oportunidad requiere de un compromiso continuado
Dedicación Entre 4 y 16 horas mensuales. Lunes ,Martes ,Miercoles ,Jueves ,Viernes ,Sabado.
Horario: Tardes.
Les trobades són setmanals a la tarda, 1,5 hores entre desembre i juny (abans cal fer un procés de selecció i formació)..
Fecha límite de inscripción 07/12/2023
Nº de vacantes 5

  • Nº de personas candidatas en esta oportunidad: 1

El nº de personas candidatas refleja el total de personas que han escrito a la organización, desde la primera publicación de la oportunidad, a excepción de quienes no ha aceptado la organización por no cumplir los requisitos especificados.


Esta oportunidad ya se ha cubierto
Encuentra más ofertas de este tipo

Valoración ONG

Valoración
(0 valoraciones)  
Opinión general
% de respuesta: 50,0000%

Ofertas similares a esta