Voluntariado presencial


Referents per a joves que volen estudiar

País España
Provincia Barcelona
Categoría Infancia, juventud y familia
Associació Punt de Referència
Valoración
(1 valoraciones)  
% de respuesta: 87,8855%
Inicio
13/09/2021
Fin
29/06/2022
Esta oportunidad ya se ha cubierto
Encuentra más ofertas de este tipo
Referents per a joves que volen estudiar

Descripción

Descripción La missió de Punt de Referència és afavorir la plena integració social, la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida del jovent tutelat i extutelat en risc d’exclusió social, en el seu procés d’emancipació.

Busquem referents que acompanyin i guiïn a una persona jove en situació de risc o de vulnerabilitat social que ha decidit cursar estudis post-obligatoris (cicles formatius, PFI, escola d'adults, etc) per acompanyar-la en el seu procés d'emancipació i en la millora de les seves competències socials, emocionals, formatives i laborals.

Tasques:
Trobar-te un cop per setmana (durant 9 mesos) amb el o la jove, tant en trobades individuals a l’espai públic com en activitats grupals. Cuidar el vostre vincle i donar-li suport emocional i també orientació.

Lloc: Les sessions i les trobades amb el o la jove es desenvolupen a Barcelona, els dimarts de 18h30 a 20h30.


“És un projecte molt bonic en el que pots conèixer una persona molt diferent a tu, i aprendre junts, un de l’altre. Tu te’n recordes de quan tenies la seva edat, i a la vegades descobreixes com ho viu ell en una situació diferent” Elba, referent.

“El apoyo de la organización y el intercambio de experiencias con otras personas es básico y muy enriquecedor”. Pedro, referent.
Perfil - Tenir entre 25 i 65 anys.
- Ser una persona empàtica, sociable, dinàmica, comunicativa, motivada en conèixer una persona jove i acompanyar-la en el seu procés cap a l'emancipació i compromesa en la durada del projecte.
- Domini del català i castellà.

Disponibilitat:
- 2 hores a la setmana de trobades amb la o el jove, ja sigui de manera individual o amb altres referents i joves.
- 10 hores de formació inicial de sobre mentoria (forma part del Pla de Voluntariat de Catalunya, certificat per la DGACC, Generalitat de Catalunya) i 2 hores al mes de trobada amb altres referents (seguiment grupal).
Adecuado para Adultos
Subcategorías Actividades de formación/Educación
Aficiones/Pasiones Cocina, Deporte, Enseñar
Competencias que adquirirá el voluntario Analizar y resolver problemas, Iniciativa y autonomía, Capacidad de aprendizaje, Capacidad para liderar iniciativas, Organización y planificación, Fiabilidad técnica y personal, Comunicación interpersonal, Trabajo en equipo
Municipio Barcelona
Tipo Continua :esta oportunidad requiere de un compromiso continuado
Dedicación Entre 4 y 16 horas mensuales. Jueves.
Horario: Tardes.
Esta actividad se puede realizar en grupos.
Fecha límite de inscripción 31/08/2021
Nº de vacantes 15

  • Nº de personas candidatas en esta oportunidad: 11

El nº de personas candidatas refleja el total de personas que han escrito a la organización, desde la primera publicación de la oportunidad, a excepción de quienes no ha aceptado la organización por no cumplir los requisitos especificados.


Esta oportunidad ya se ha cubierto
Encuentra más ofertas de este tipo

Valoración ONG

Valoración
(1 valoraciones)  
Opinión general
% de respuesta: 87,8855%

Ofertas similares a esta