Voluntariado presencial


Jornades de voluntariat ambiental a la finca de la trapa

País España
Provincia Baleares
Categoría Medio Ambiente
GOB (Grupo Balear de Ornitología y Defensa de la Naturaleza)
Valoración
(0 valoraciones)  
% de respuesta: 0,0000%
Inicio
13/07/2011
Esta oportunidad ya se ha cubierto
Encuentra más ofertas de este tipo

Descripción

Descripción La Trapa és una finca de muntanya de 81 hectàrees situada al sud-oest de la Serra de Tramuntana, al terme municipal d’Andratx, a Mallorca, i just enfront de l’illa de Sa Dragonera. Va ser adquirida al 1980 pel GOB gràcies al suport popular, institucional i de diverses entitats, amb l’objectiu de preservar-la i conservar els seus valors amenaçats per un projecte de parcel·lació i urbanització. Actualment la Trapa s’ha consolidat com una gran eina per promoure l’excursionisme, la recerca científica, l’educació ambiental i la conservació de la natura.

Els voluntaris són una peça clau en l’engranatge de la gestió de la Trapa. Gran part de les feines s’han pogut dur a terme gràcies a la col·laboració altruista de nombrosos grups de voluntaris que dediquen el seu temps lliure a col·laborar en el manteniment i recuperació de la finca. Periòdicament, el GOB organitza jornades de voluntariat per dur a terme aquestes tasques de manteniment i conservació.
Perfil No existeix un perfil específic, si bé s'ha de tenir en compte que la pujada a La Trapa es fa a peu (30'). Les feines son prou diverses com per que puguin ésser executades per tothom, independentment de la seva edat i condició física.

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS

- Feines de prevenció d’incendis i de reforestació, construcció de tancaments per controlar el creixement de vegetació a la zona del tallafocs natural.
- Feines agrícoles: regar i mantenir els conreus.
- Feines de manteniment de la finca: donar oli a les vigues de fusta de les cases, elaborar cartells i altres elements per millorar la senyalització, netejar les canals les fibles del camí i les fonts de mina.
- Donar suport a la restauració arquitectònica.

CARACTERÍSTIQUES DE L’ACTIVITAT

- Les jornades de voluntariat s’organitzen el primer diumenge de cada mes.
- L’horari orientatiu és de 9h a 19h.
- Els voluntaris queden al sortidor de benzina del carrer de Sant Miquel a les 9h per partir cap a La Trapa i arriben a Sant Elm compartint cotxes.
- Durant les jornades es fa un dinar col·lectiu, un dels voluntaris es fa responsable de l'elaboració del dinar.
Adecuado para Niños, Adolescentes, Adultos, Mayores
Subcategorías Protección o recuperación de espacios naturales
Aficiones/Pasiones Salir al campo o al monte
Municipio Palma de Mallorca
Tipo Continua :esta oportunidad requiere de un compromiso continuado
Dedicación Entre 4 y 16 horas mensuales. Domingo ,Voluntarios que sólo puedan fines de semana ,Primer domingo de cada mes.
Horario: Mañanas ,Tardes ,de 9 a 19 hs..
Esta actividad se puede realizar en grupos.Esta actividad se puede realizar en familia (o de adultos acompañados de niños menores).Existeix la posibilitat d'organitzar una jornada de voluntariat per a empreses, families, etc..
Fecha límite de inscripción 31/07/2012
Nº de vacantes 30

  • Nº de personas candidatas en esta oportunidad: 9

El nº de personas candidatas refleja el total de personas que han escrito a la organización, desde la primera publicación de la oportunidad, a excepción de quienes no ha aceptado la organización por no cumplir los requisitos especificados.


Esta oportunidad ya se ha cubierto
Encuentra más ofertas de este tipo

Valoración ONG

Valoración
(0 valoraciones)  
Opinión general
% de respuesta: 0,0000%

Ofertas similares a esta