Voluntariado presencial


Referents per a joves que volen estudiar

País España
Provincia Barcelona
Categoría Infancia, juventud y familia
Associació Punt de Referència
Valoración
(1 valoraciones)  
% de respuesta: 99,7429%
Inicio
19/09/2022
Fin
15/06/2023
ENVIAR INTERÉS + información
Referents per a joves que volen estudiar

Descripción

Descripción Busquem referents que acompanyin i guiïn a una persona jove en situació de risc o de vulnerabilitat social que ha decidit cursar estudis post-obligatoris (cicles formatius, PFI, escola d'adults, etc). L'acompanyament es concreta les tardes dels dijous al Taller d'estudi, on durant dues hores fem costat al seu procés d'emancipació i en la millora de les seves competències socials, emocionals, formatives i laborals.

Tasques:
Trobar-te un cop per setmana amb un/a jove que requereix suport en els seus estudis. Pots aportar des del coneixement de matèries concretes com donar-li eines i suport per aprendre a estudiar i motivar-lo a continuar el seu procés.

“És un projecte molt bonic en el que pots conèixer una persona molt diferent a tu, i aprendre junts, un de l’altre. Tu te’n recordes de quan tenies la seva edat, i a la vegades descobreixes com ho viu ell en una situació diferent” Elba, referent.

“El apoyo de la organización y el intercambio de experiencias con otras personas es básico y muy enriquecedor”. Pedro, Referent.
___
La missió de Punt de Referència és afavorir la plena integració social, la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida del jovent tutelat i extutelat en risc d’exclusió social, en el seu procés d’emancipació.
Perfil - Tenir entre 25 i 70 anys.
- Ser una persona empàtica, sociable, dinàmica, comunicativa, motivada en conèixer una persona jove i acompanyar-la en el seu procés cap a l'emancipació i compromesa en la durada del projecte.
- Domini del català i castellà.

Disponibilitat:
- 2 hores a la setmana de trobades amb la o el jove, ja sigui de manera individual o amb altres referents i joves.
- 10 hores de formació inicial de sobre mentoria (forma part del Pla de Voluntariat de Catalunya, certificat per la DGACC, Generalitat de Catalunya) i 2 hores al mes de trobada amb altres referents (seguiment grupal).
Adecuado para Adultos
Subcategorías Actividades de formación/Educación
Aficiones/Pasiones Cocina, Deporte, Enseñar
Competencias que adquirirá el voluntario Analizar y resolver problemas, Iniciativa y autonomía, Capacidad de aprendizaje, Capacidad para liderar iniciativas, Organización y planificación, Fiabilidad técnica y personal, Comunicación interpersonal, Trabajo en equipo
Municipio Barcelona
Tipo Continua :esta oportunidad requiere de un compromiso continuado
Dedicación Entre 4 y 16 horas mensuales. Jueves.
Horario: Tardes.
Esta actividad se puede realizar en grupos.
Fecha límite de inscripción 30/08/2022
Nº de vacantes 20

  • Nº de personas candidatas en esta oportunidad: 17

El nº de personas candidatas refleja el total de personas que han escrito a la organización, desde la primera publicación de la oportunidad, a excepción de quienes no ha aceptado la organización por no cumplir los requisitos especificados.


Valoración ONG

Valoración
(1 valoraciones)  
Opinión general
% de respuesta: 99,7429%